Jurken komen altijd in standaard maten. Zowel de omvangsmaten als lengtematen. Een jurk zal dus bijna altijd op maat gemaakt moeten worden wanneer de jurk binnen is gekomen. En dit gebeurd 2 maanden voor je bruiloft.

Je zal vast nieuwsgierig zijn hoe het allemaal in z’n werk gaat?!
Wanneer je voor je jurk hebt gekozen meet ik je op en ga ik na welke maat het beste bij jou past aan de hand van de matentabel van de desbetreffende leverancier.

Stel je borsten zijn omvang maat 40 en je taille en heupen maat 38, dan bestel ik de jurk in een maat 40 en zal ik de taille en de heupen moeten innemen zodat de jurk de gehele dag netjes op de heupen kan blijven hangen. Persoonlijk vind ik innemen altijd een mooiere optie dan uitleggen.

De lengte zit standaard tussen de 117cm en de 120cm van taille tot voeten. Er zijn niet veel mensen die deze lengte halen dus korter maken is wel een must als je niet over je rok wilt vallen.

Voor de echt lange dames is het mogelijk om bij sommige leveranciers de jurk met 10cm extra te bestellen. Er komt dan 5% extra kosten op de jurk. Deze kosten zijn niet alleen voor de extra stof die ze gebruiken, maar ook de extra machine handelingskosten die gedaan moeten worden.

 

Wat kan wel en wat kan niet bij het vermaken?

  • Rits kan wel worden omgezet naar een veter maar een veter kan niet worden omgezet naar een rits.
  • Halters en bandjes kunnen eraan gemaakt worden.
  • Steentjes of lovertjes kunnen extra op de jurk gezet worden.
  • Wanneer je een ceintuur wilt vastmaken aan de jurk kan dat ook.
  • Je kan knoopjes naast de rits plaatsen, dit kan met en zonder elastiek.
  • Waar nodig kunnen er extra baleinen in de jurk geplaatst worden.

Als je nog andere wensen hebt, kan je dat altijd met me bespreken, ik ben zelf de coupeuse en sta altijd open om over aanpassingen te brainstormen.

 

Meenemen kan 2 weken van tevoren, wanneer je 2e afpas is geweest. Heb je geen plek? Geen probleem, je kan je jurk na je 2e afpas ook hier laten hangen zodat je je jurk een bijv. een dag van tevoren kan komen ophalen.

De prijs voor het op maat laten maken is verschillend en het ligt er ook maar net aan wat er gedaan moet worden. Houdt er rekening mee dat het vermaken tussen de €150 en €200 kan zijn!

Wil je je jurk laten vermaken door mij maar is de jurk niet hier gekocht dan komen er €60 advieskosten bij.